utworzone przez Babka Lekarska | Paź 27, 2016 |
To danie to idealna kolorowa propozycja na rozpędzenie jesiennych smutków. Pożywna potrawka (lub ciepła sałatka), którą możesz zjeść na obiad czy kolację, ale też z powodzeniem zapakować do pojemnika lub termosu i zabrać na wynos. W tym artykule przeczytasz więcej o...
utworzone przez Babka Lekarska | Sie 30, 2016 |
Co jest takiego w tej skromnej paście z ciecierzycy, że rozkochany jest w niej już nie tylko cały Bliski Wschód, ale i coraz więcej krajów świata? Z przepisem na hummus jest trochę tak jak z włoską recepturą na makaron idealny – każda mamma czy pani domu robi go...
utworzone przez Babka Lekarska | Sie 27, 2016 |
Mój kompot z sezonowych owoców to bardziej inspiracja kulinarna niż przepis, dlatego proporcje składników podaję mocno na oko. Ich wybór też zależy od Twojej inwencji i ulubionych smaków. Pamiętaj tylko o przyprawach i dodatkach smakowych. A o tym, że kompot nie musi...
utworzone przez Babka Lekarska | Sie 18, 2016 |
Ten przepis na congee – czyli kleik ryżowy – to klasyczna chińska receptura w moim wydaniu. O tym, czym jest congee, jakie działanie mają owoce morwy i gdzie zdobyć pełnoziarnisty słodki ryż przeczytasz w tym artykule. SKŁADNIKI (na 1-2 porcje): 20 g...