
CUDOWNA MOC GRANATU, CZYLI CZERWONA SAŁATKA SZCZĘŚCIA
Piękna i zmysłowa sałatka szczęścia, dzięki której odkryjesz moc granatu - jabłka miłości i niepowtarzalny smak gorzkiego radicchio lub cykorii.
KOLOROWE DANIE NA LISTOPADOWE SMUTKI I POST GOŚCINNY
Post gościnny wraz z przepisem Violi Grzelki z bloga Mamucie Przysmaki na danie idealne na listopadowe smutki - ryż z pieczoną dynią i suszonymi pomidorami.
Dlaczego warto uczestniczyć w imprezach kulinarnych? Targi NATURA FOOD 2016 cz. 2
Dlaczego warto uczestniczyć w imprezach kulinarnych? Zobacz ile znajdziesz tam atrakcji i korzyści! Zachęcam Cię do tego drugą częścią mojej relacji z targów Natura Food 2016.
Smakowita przygoda, czyli targi NATURA FOOD 2016 cz. 1
Moja relacja z targów Natura Food & Be Eco 2016, czyli targów żywności ekologicznej i naturalnej oraz ekologicznego stylu życia. Dlaczego warto odwiedzić tę największą imprezę kulinarną w Polsce?
7 PROSTYCH SPOSOBÓW NA PYSZNE I ZDROWE POSIŁKI
Podzielę się z Tobą moimi sprawdzonymi sposobami, co zrobić, żeby zdrowe posiłki nie były mdłe i bezbarwne oraz jak przyzwyczaić powoli swój smak do zupełnie nowego sposobu odżywiania.
DYNIA MOJA UKOCHANA
Kocham dynię. W zasadzie każdą i w każdej postaci. Ma nie tylko niesamowitą odżywczą moc, ale i smak, który nadaje się do wielu kulinarnych eksperymentów.
ŻÓŁTA CUKINIA, CZYLI SKARBY PÓŹNEGO LATA
Zastanawiasz się co zrobić z piękną cukinią, którą udało Ci się zdobyć w sezonie na warzywne skarby późnego lata? Mam na nią sposób. I to niejeden!
JAK CIEPŁE ŚNIADANIA URATOWAŁY MI ŻYCIE?
O tym dlaczego śniadania są najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, jakie cuda potrafią zdziałać plus parę słów o mojej przygodzie z dietetyką Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
WOJNY O HUMMUS, CZYLI O POSZUKIWANIACH SMAKU IDEALNEGO
Co jest takiego w tej skromnej paście z ciecierzycy, że rozkochany jest w niej już nie tylko cały Bliski Wschód, ale i coraz więcej krajów świata? Czy istnieje hummus idealny?
KILKA SŁÓW O KOMPOTACH
Co pijesz na co dzień? Kawa jedna za drugą, parę czarnych herbat dziennie, a może dla odmiany 3 litry wody mineralnej? Od razu Ci napiszę, że żadna z tych opcji nie służy Twojemu zdrowiu!
MAGIA ZAKLĘTA W ZIARNACH
Proso, gryka, ryż, amarantus, owies, chia… - parę słów o smakowitej i pełnej cudownych inspiracji ostatniej książce Dominiki Wójciak 'Ziarno'.

O MNIE
Jestem KAROLINA. Kocham jeść i gotować. Pokażę Ci jak dzięki niewielkim nawet zmianom w sposobie odżywiania i codziennych przyzwyczajeniach możesz poczuć się lepiej, mieć więcej energii, pozbyć się wielu dolegliwości i zbędnych kilogramów. A przy tym czerpać prawdziwą przyjemność z jedzenia i gotowania.